Περιγραφή

Μία πολύ όμορφη παραλία περισσότερο κοντά στον Νέο Μαρμαρά παρά στη Νικήτη. Ένα μικρό δάσος από πεύκα που υπάρχει ακριβώς δίπλα στην παραλία προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο ενώ διαθέτει πολλές ευκολίες με συνέπεια να παίρνει κάθε χρόνο γαλάζια σημαία.

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Η παραλία έχει δύο τμήματα που χωρίζουν από ένα μικρό ακρωτήρι. Το βόρειο τμήμα είναι πιο οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες από τα γειτονικά ξενοδοχεία. Στο νότιο υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.
  • Αν σας ενοχλεί ο ήλιος, τότε μπορείτε άνετα να στήσετε τον εξοπλισμό σας κάτω από τα πεύκα. Η θάλασσα είναι ακριβώς δίπλα. Βέβαια θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται.
  • Αν έρχεστε από Νικήτη, είναι καλό να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, καθώς υπάρχουν αρκετές απότομες στροφές και αυτοκίνητα που στρίβουν ή βγαίνουν ξαφνικά από παραδρόμους.
  • Διατηρείτε πάντα την παραλία καθαρή. Με τόσο μεγάλο μήκος ακτογραμμής και τόσους πολλούς επισκέπτες, είναι σχεδόν αδύνατο για τον Δήμο να καθαρίζει συστηματικά τις παραλίες.

Πρόσβαση

Αποστάσεις
13χμαπό Νικήτη.
7χμαπό Νέο Μαρμαρά.
103χμαπό Θεσσαλονίκη.

Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ:
Καλή. Τα νερά είναι γενικά πιο βαθιά από άλλες ακτές της Σιθωνίας.

Φωτογραφίες