Περιγραφή

Είναι μία σχετικά άγνωστη παραλία που όμως προσφέρει μία εκπληκτική σύνθεση από βράχους, θάλασσα και πεύκα. Βρίσκεται στα νότια της παραλίας της Καλόγριας και αποτελείται από δύο κολπίσκους. Στον πρώτο κολπίσκο, η ακτογραμμή είναι κυρίως βραχώδης και υπάρχει μόνο μία μικρή αμμουδερή παραλία στο νότιο ανατολικό άκρο του. Ο δεύτερος κολπίσκος σχηματίζει μία μεγαλύτερη παραλία με ρηχά ζεστά νερά.

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Η μικρή παραλία στις Σπαθιές είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Από την Καλόγρια συνεχίστε ευθεία. Οι Σπαθιές είναι αμέσως μετά. Αν έρχεστε από τον κεντρικό δρόμο Νικήτης-Ν. Μαρμαρά, στρίψτε δεξιά όταν δείτε την πινακίδα που λέει «Ακτή Σπαθιές».
  • Στη μικρή παραλία ο χώρος για παρκάρισμα είναι περιορισμένος.
  • Η μεγάλη παραλία δεν έχει εύκολη πρόσβαση. Ουσιαστικά θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας πιο μακριά και να πάτε με τα πόδια εκτός αν έχετε αυτοκίνητο 4Χ4.
  • Τα νερά είναι ήρεμα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τα βράχια προσφέρονται για βουτιές και εξερεύνηση.
  • Η παραλία είναι μόνο για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Δεν υπάρχουν καφετερίες, εστιατόρια, καντίνες κλπ.
  • Φροντίζετε πάντα για την συλλογή των απορριμμάτων που δημιουργείτε κατά την παραμονή σας στην παραλία.

Πρόσβαση

Αποστάσεις
6χμαπό Νικήτη.
14χμαπό Νέο Μαρμαρά.
96χμαπό Θεσσαλονίκη.

Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ:
Δύσκολη. Η μικρή παραλία έχει εύκολη πρόσβαση από το δρόμο, όμως δεν υπάρχει πολύς χώρος ενώ υπάρχουν διάσπαρτα βράχια στην παραλία. Η μεγαλύτερη παραλία είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολα προσβάσιμη.

Φωτογραφίες