Περιγραφή

Μία πολύ όμορφη, ανοιχτή περιοχή της Νικήτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η παραλία έχει βελούδινη αμμουδιά και μεγάλο μήκος και πλάτος. Για το λόγο αυτό είναι κατάλληλη για αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες κλπ. Πέρα από το μπάνιο, μπορείτε να απολαύσετε φαγητό και καφέ στα δύο beach bar της παραλίας.

Η περιοχή ανήκει στην εταιρεία που αξιοποιεί τουριστικά τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Σε παλαιότερες πιο «ηρωικές» εποχές, υπήρχε εκεί camping που το διαχειριζότανε εταιρία λαϊκής βάσης. Σήμερα, η περιοχή παραμένει «αναξιοποίητη» και άρα ελεύθερη για το κοινό.

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Η παραλία είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο ενώ υπάρχει άφθονος χώρος πάρκιν. Στην έξοδό σας από τον κεντρικό δρόμο, μπαίνοντας στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία, δώστε ιδιαίτερη προσοχή γιατί λόγω της κατηφορικής ευθείας, τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.
  • Στο λόφο ακριβώς πριν στρίψει κανείς για την παραλία, υπάρχει το όχι ιδιαίτερα γνωστό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.
  • Αν δεν στρίψετε προς την παραλία, υπάρχει στα διακόσια μέτρα δεξιά ένα μικρό αναψυκτήριο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της παραλίας του Αι Γιάννη προς τα βόρεια αλλά και την ακτογραμμή της Σιθωνίας που συνεχίζει νότια προς τον Νέο Μαρμαρά.
  • Στα δυτικά της ακτής, μπορείτε να επισκεφτείτε το νησάκι «Καστρί». Είναι τόσο κοντά στην ακτή που από ορισμένα σημεία είναι προσβάσιμο ακόμη και χωρίς να χρειαστεί να κολυμπήσει κανείς. Στο νησί και στη γύρω περιοχή έχουν βρεθεί υπολείμματα οχυρώσεων και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα. Μία θεωρία συνδέει την περιοχή με την αρχαία πόλη Γαληψό που αναφέρεται στον Ηρόδοτο.
  • Φροντίζετε πάντα για την συλλογή των απορριμμάτων που δημιουργείτε κατά την παραμονή σας στην παραλία.

Πρόσβαση

Αποστάσεις
4.5χμαπό Νικήτη.
15.5χμαπό Νέο Μαρμαρά.
95χμαπό Θεσσαλονίκη.

Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ:
Καλή. Εύκολο πάρκιν. Τα νερά βαθαίνουν απότομα σε κάποια σημεία.

Φωτογραφίες