Περιγραφή

Μία ακόμη υπέροχη παραλία της Χαλκιδικής, πέντε χιλιόμετρα από τη Νικήτη. Διαθέτει μεγάλο μήκος ακτής που φημίζεται για τη βελούδινη άσπρη άμμο της. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η μικρή βραχονησίδα στη μέση περίπου του κόλπου της Καλόγριας. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, ενώ στο βόρειο κυρίως μέρος υπάρχει οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και beach bar.

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Η παραλία είναι φυσικά ελεύθερη. Θα πληρώσετε μόνο αν χρησιμοποιήσετε κάποια ξαπλώστρα αν και υπάρχει άφθονος χώρος για να στήσετε το δικό σας εξοπλισμό.
  • Μπορείτε να κολυμπήσετε άνετα ως το νησάκι. Τα νερά είναι σχετικά ρηχά.
  • Υπάρχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η παραλία είναι εξαιρετικά δημοφιλής και άρα στις ώρες αιχμής μπορεί να μην βρείτε να παρκάρετε. Προτιμήστε λοιπόν απογευματινές ή πρωινές ώρες αν σας είναι δυνατόν.
  • Στο νότιο τμήμα της παραλίας τα νερά είναι πιο ρηχά και άρα καλύτερα για οικογένειες με μικρά παιδιά.
  • Διατηρείτε πάντα την παραλία καθαρή. Με τόσο μεγάλο μήκος ακτογραμμής και τόσους πολλούς επισκέπτες, είναι σχεδόν αδύνατο για τον Δήμο να καθαρίζει συστηματικά τις παραλίες.

Πρόσβαση

Αποστάσεις
5.5χμαπό Νικήτη.
14.5χμαπό Νέο Μαρμαρά.
95.5χμαπό Θεσσαλονίκη.

Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ:
Καλή. Προτιμήστε το νότιο μέρος της παραλίας. Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στον παραλιακό δρόμο. Από εκεί η θάλασσα είναι λίγα μέτρα.

Φωτογραφίες