Περιγραφή

Μία όχι και τόσο γνωστή παραλία της Σιθωνίας, ανάμεσα στη Νικήτη και τον Αι Γιάννη. Αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκους που καταλήγουν στο ακρωτήρι Καστρί με το χαρακτηριστικό νησάκι. Τα νερά είναι καθαρά, ρηχά και ο βυθός είναι αμμώδης. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, αν και θα πρέπει να βρείτε το στενό δρομάκι που οδηγεί στην παραλία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε αν θέλετε ομπρέλα ή ξαπλώστρα θα πρέπει να φέρετε το δικό σας εξοπλισμό.

Η περιοχή θεωρείται από πολλούς αρχαιολόγους ότι ήταν η τοποθεσία στην οποία βρισκόταν η αρχαία πόλη Γαληψός που αναφέρεται στον Ηρόδοτο. Σίγουρα πάντως υπήρχε αρχαίος οικισμός καθώς υπάρχουν υπολείμματα οχυρώσεων στο νησάκι ενώ πιο κάτω, κοντά στον Αι Γιάννη, έχει βρεθεί αρχαίο νεκροταφείο.

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός στενού δρόμου. Για να τον βρείτε ακολουθήστε τον παλιό επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από την Νικήτη στον Αι Γιάννη.
  • Ο δρόμος οδηγεί στον έναν από τους δύο κολπίσκους της παραλίας. Αν θέλετε να πάτε στον άλλον προτιμήστε με κολύμπι καθώς η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι δύσκολη.
  • Μπορείτε να επισκεφτείτε το νησάκι ακόμη και με τα πόδια αν βρείτε το αρχαίο μονοπάτι που τώρα είναι βυθισμένο στο νερό.
  • Είναι μια καθαρά οικογενειακή παραλία χωρίς beach bar και ναυταθλητικές δραστηριότητες.
  • Γενικά η παραλία δεν είναι τόσο γνωστή. Παρολαυτά είναι σχετικά μικρή οπότε είναι πιθανόν κάποιες μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου να μην βρείτε πάρκιν για το αυτοκίνητό σας.

Πρόσβαση

Αποστάσεις
5.5χμαπό Νικήτη.
14.5χμαπό Νέο Μαρμαρά.
95.5χμαπό Θεσσαλονίκη.

Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ:
Καλή. Προτιμήστε το νότιο μέρος της παραλίας. Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στον παραλιακό δρόμο. Από εκεί η θάλασσα είναι λίγα μέτρα.

Φωτογραφίες