Περιγραφή

Η κύρια παραλία της Νικήτης είναι ένα άνετο μέρος με καθαρά, ζεστά νερά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά γιατί ο βυθός είναι ρηχός στα περισσότερα σημεία. Είναι εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια ή αυτοκίνητο, σχεδόν από κάθε σημείο της Νικήτης ενώ διαθέτει πολλές ευκολίες με συνέπεια να παίρνει κάθε χρόνο γαλάζια σημαία.

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Η παραλία εκτείνεται σε μήκος πάνω από δύο χιλιόμετρα. Μπορείτε όμως να την περπατήσετε άνετα αφού υπάρχει παραλιακός δρόμος σε όλο σχεδόν το μήκος της.
  • Αν προτιμήσετε αυτοκίνητο, υπάρχει εύκολο πάρκιν σχεδόν σε όλα τα σημεία. Ίσως δυσκολευτείτε μόνο κάποιες ημέρες της υψηλής περιόδου (τέλη Ιουλίου και μέχρι τα μέσα Αυγούστου).
  • Η παραλία ουσιαστικά ξεκινάει μόλις τελειώνει ο κεντρικός δρόμος στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων με κατεύθυνση νότια. Στην άλλη μεριά υπάρχει η μαρίνα μικρών σκαφών της Νικήτης η οποία προσφέρεται για απογευματινούς περιπάτους.
  • Κατά μήκος της παραλίας, υπάρχουν πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ τα οποία συνήθως έχουν καρέκλες, ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία. Κάποια από αυτά έχουν και ασύρματο δίκτυο.
  • Διατηρείτε πάντα την παραλία καθαρή. Με τόσο μεγάλο μήκος ακτογραμμής και τόσους πολλούς επισκέπτες, είναι σχεδόν αδύνατο για τον Δήμο να καθαρίζει συστηματικά τις παραλίες.

Πρόσβαση

Αποστάσεις
0.5χμαπό Νικήτη.
20χμαπό Νέο Μαρμαρά.
91χμαπό Θεσσαλονίκη.

Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ:
Πολύ καλή. Τα νερά είναι ρηχά στα περισσότερα σημεία. Εύκολο πάρκιν στα περισσότερα σημεία.

Φωτογραφίες